Βρετανία: Έρχονται τα… ιπτάμενα ταξί – Εντός του 2023 θα ξεκινήσει τις πτήσεις του το πρώτο

Θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο

Τις… πτήσεις του ξεκινά από το 2023 το πρώτο ιπτάμενο ταξί της Βρετανίας, καθώς θα περάσει στο επόμενο στάδιο των δοκιμών του.

Συγκεκριμένα, το VX4, όπως ονομάζεται, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο. Μάλιστα, έχει ήδη πραγματοποιήσει κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις σε μικρό υψόμετρο, ενώ στην επόμενη φάση θα ξεκινήσει δοκιμές στα 50 πόδια, με ταχύτητα 25 μίλια ανά ώρα.

Αργότερα εντός του έτους, ο στόχος είναι να προχωρήσει σε υψηλότερες και ταχύτερες πτήσεις, σε υψόμετρα μεταξύ 5.000 και 10.000 ποδιών και σε ταχύτητες έως και 90 μίλια ανά ώρα.

Το ηλεκτρικό αεροσκάφος κατασκευάστηκε από την GKN στο Μπρίστολ και ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Vertical στο Cotswolds. Στόχος είναι η πιστοποίηση του VX4 το 2025, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του σε πλήρη κλίμακα.

Η Vertical είναι μια από τις πολλές εταιρείες που αγωνίζονται για να φέρουν την «επανάσταση» στην αγορά των μαζικών μεταφορών. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θεωρούνται ως μια φθηνότερη, πιο αθόρυβη και χωρίς εκπομπές εναλλακτική λύση σε σύγκριση με τα ελικόπτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *